Percentage alimentatie indexering 2023Percentage alimentatie indexering 2023

Percentage alimentatie indexering 2023

Alimentatie wordt ieder jaar verhoogd met een bepaald percentage. Deze verhoging noemt men de indexering.

Voor 2023 bedraagt het percentage van de indexering alimentatie 3,4%. Dit betekent dus dat het bedrag dat het afgelopen jaar betaald werd, vanaf 1 januari 2023 wordt verhoogd met xxx%. U kunt hier het nieuwe alimentatiebedrag voor 2023 berekenen.

Voorbeeldbrieven

Soms proberen partijen er zelf nog uit te komen bij een achterstand in de betalingen. Maar dit lukt helaas niet altijd. Het LBIO heeft een aantal voorbeeldbrieven op de website staan waarmee u uw ex-partner kunt aanschrijven als u dit wilt.

Het percentage van de indexering alimentatie 2023 innen via LBIO

Wat kunt u nu doen als uw ex dit percentage verhoging van niet betaalt?  Dan kunt u kosteloos het LBIO inschakelen. U hoeft uw ex-partner niet eerst zelf aan te schrijven met de voorbeeldbrieven als u dit niet wilt.

Het LBIO is een overheidsinstelling en heeft veel ervaring met het innen van achterstallige alimentatie. We kunnen zowel kinderalimentatie als partneralimentatie voor u opeisen. Het LBIO wordt vaak ingeschakeld omdat de indexering niet betaald wordt.

Wat is de werkwijze van het LBIO?

U kunt in deze video snel zien hoe het LBIO te werk gaat na uw verzoek tot inning.

Het LBIO zal eerst uw ex aanschrijven en hem of haar proberen te overtuigen om de alimentatie aan u te gaan betalen. De meeste alimentatieplichtigen betalen na een brief van het LBIO. Betaalt uw ex niet, dan nemen we de inning over. Aan uw ex worden dan kosten in rekening gebracht. U betaalt niet voor de werkzaamheden van het LBIO.

Het LBIO kan zelfstandig beslag leggen op een inkomensbron zoals loon of een uitkering. Ook kan het LBIO een deurwaarder voor u inschakelen. Ook dan betaalt u niets.

Om de achterstallige alimentatie op te eisen kunt u  hier een verzoek indienen voor kosteloze inning

 

Heeft u vragen of heeft u informatie nodig? Bel 010 – 2894892. Het LBIO is hiervoor op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 19.00 uur.

Heeft u een zaak lopen bij het LBIO en heeft u hierover vragen kijkt u dan bij contact.