Algemene informatieAlgemene informatie nodig?

Wilt u algemene informatie over het onderwerp alimentatie? Dan bent u bij het LBIO aan het juiste adres!

Het LBIO is een overheidsinstelling en verricht wettelijke taken op het gebied van de inning van alimentatie. De bedoeling van de wetgever is dat partijen onderling de betalingen van alimentatie regelen. Daarom probeert het LBIO (na een ontvangen inningsverzoek) eerst door een korte bemiddeling inning (met vaak hoge kosten) te voorkomen. Het LBIO slaagt hier in 75% van de gevallen in en er worden dan geen kosten in rekening gebracht. Als de alimentatieplichtige niet betaalt, neemt het LBIO de inning over. In dat geval worden wel kosten bij hem of haar in rekening gebracht. Voor de alimentatiegerechtigde is de dienstverlening van het LBIO kosteloos.

De deskundigen van het LBIO hebben door de jarenlange ervaring en contacten met diverse beroepsgroepen en ex-partners kennis opgebouwd op het uitgebreide gebied van de inning van alimentatie.

Het LBIO geeft daarom ook informatie aan burgers die (nog) geen klant zijn bij het LBIO. Het LBIO wil hiermee zijn maatschappelijke rol invullen om burgers te voorzien van juiste informatie.

Waar kunt u terecht voor algemene informatie over alimentatie?

Heeft u algemene vragen over alimentatie of heeft u informatie nodig? Bel 010 – 2894892Het LBIO is hiervoor op werkdagen bereikbaar van 9.00 – 19.00 uur.

Als u een zaak heeft lopen bij het LBIO en u heeft hierover vragen kijk dan bij contact.