Als kinderalimentatie niet betaald wordt
Kinderalimentatie is voor de verzorging en opvoeding van het kind of de kinderen. Ook als partners uit elkaar gaan, blijven beide ouders financieel verantwoordelijk voor het kind. Die plicht duurt tot uw kind 21 jaar wordt. U en uw (ex)partner dienen een financiële regeling te treffen als u uit elkaar gaat. De rechter kan hiervoor een bedrag per maand vaststellen.
Wat kunt u doen als de kinderalimentatie niet betaald wordt?
De betaling van alimentatie regelt u in eerste instantie onderling met uw ex-partner. Helaas komt het best vaak voor dat de alimentatie niet betaald wordt. Dat kan heel vervelend zijn voor u als alimentatiegerechtigde. U heeft de alimentatie immers nodig voor de verzorging en opvoeding van het kind. Zonder kinderalimentatie kunt u financiële problemen krijgen. Gelukkig kunt u gratis het LBIO inschakelen.
Het LBIO
Het LBIO is een overheidsorganisatie met jarenlange ervaring in het innen van achterstallige alimentatie. Dit gaat om kinderalimentatie en partneralimentatie. Als u het LBIO inschakelt, is dat altijd gratis voor u.
Het LBIO zal eerst proberen om uw ex zover te krijgen dat hij of zij de kinderalimentatie na een brief van het LBIO alsnog aan u zal betalen. Doet hij of zij dit, dan sluit het LBIO de zaak. In de meeste gevallen lukt het ons de betalingen op gang te krijgen. Wordt de alimentatie niet of niet voldoende betaald? Dan nemen we de inning over. Vanaf dat moment worden bij uw ex kosten in rekening gebracht. Voor u blijft de dienstverlening kosteloos.
Het LBIO kan zelf beslag leggen op een inkomen, zoals een uitkering of loon. Lukt dit niet, dan kunnen we een deurwaarder inschakelen. Ook als we beslag leggen of een deurwaarder inschakelen, betaalt u als alimentatiegerechtigde niets.
U kunt hier een verzoek tot overname van de inning indienen. Wij gaan dan snel voor u aan de slag.