Als partneralimentatie niet betaald wordtAls partneralimentatie niet betaald wordt

Als partneralimentatie niet betaald wordt

Partneralimentatie is voor het onderhoud van de ex-partner. Als u gaat scheiden of het geregistreerd partnerschap beëindigt met uw ex-partner dan kan de rechter partneralimentatie vaststellen. Deze financiële bijdrage is bedoeld voor de ex-partner die niet in staat is om volledig in zijn of haar financiële behoefte te voorzien.

Wat kunt u doen als de partneralimentatie niet betaald wordt?

De betaling van partneralimentatie regelt u in eerste instantie onderling met uw ex-partner. Helaas komt het best vaak voor dat de alimentatieplichtige de alimentatie niet betaalt. Dat kan heel vervelend zijn voor u als alimentatiegerechtigde. U heeft de partneralimentatie immers nodig voor uw onderhoud. Zonder partneralimentatie kunt u financiële problemen krijgen. Gelukkig kunt u gratis het LBIO inschakelen.

Het LBIO

Het LBIO is een overheidsorganisatie met jarenlange ervaring in het innen van achterstallige alimentatie. Dit gaat om kinderalimentatie en partneralimentatie. Als u het LBIO inschakelt, is dat altijd gratis voor u.

Het LBIO zal eerst proberen om uw ex zover te krijgen dat hij of zij de partneralimentatie na een brief van het LBIO alsnog aan u zal betalen. Doet hij of zij dit, dan sluit het LBIO de zaak. In de meeste gevallen lukt het ons gelukkig de betalingen op gang te krijgen. Wordt de alimentatie niet of niet voldoende betaald? Dan nemen we de inning over. Vanaf dat moment worden bij uw ex kosten in rekening gebracht. Voor u blijft de dienstverlening kosteloos.

Het LBIO kan zelf beslag leggen op een inkomen, zoals een uitkering of loon. Lukt dit niet, dan kunnen we een deurwaarder inschakelen. Ook als we beslag leggen of een deurwaarder inschakelen, betaalt u als alimentatiegerechtigde niets.

Het LBIO sluit de zaak pas als er geen achterstand meer is en er minimaal 6 maanden is betaald.

U kunt hier een verzoek tot overname van de inning indienen. Wij gaan dan snel voor u aan de slag.