Hoogte alimentatie - LBIO

Hoogte alimentatieHoogte alimentatie

Hoogte alimentatie

De hoogte van de alimentatie kunt u in onderling overleg met uw (ex-) partner afspreken. Ook kan ervoor gekozen worden een berekening te laten maken. De hoogte van de alimentatie wordt dan berekend op basis van de draagkracht en behoefte. De draagkracht van de alimentatieplichtige en de behoefte van de alimentatiegerechtigde.

Kinderalimentatie is voor de verzorging en opvoeding van het kind of de kinderen. Partneralimentatie is voor het onderhoud van de ex-partner.

Als er sprake is van kinder- en partneralimentatie, dan heeft kinderalimentatie voorrang. Dit betekent dat altijd eerst de kinderalimentatie wordt berekend. Is er daarna nog financiële ruimte? Dan kan er ook partneralimentatie worden berekend. Er kan alleen sprake zijn van partneralimentatie als u getrouwd bent geweest of u een geregistreerd partnerschap hebt gehad. Bij kinderalimentatie is de relatie tussen de ouders niet van belang. Zelfs als ouders geen relatie hebben gehad, bestaat het recht op kinderalimentatie.

Wilt u meer weten over het alimentatie? Kijk dan ook op de site van de rijksoverheid.

Berekening door het LBIO

Het LBIO is een overheidsinstantie en heeft al jarenlang ervaring op het gebied van alimentatie. Het LBIO kan voor u een berekening maken op basis van de gegevens die u en uw (ex )partner overleggen. U kunt een berekening door het LBIO laten maken als u uit elkaar gaat. Ook kunt u samen met uw ex-partner een herberekening vragen bij het LBIO. Dit kan bijvoorbeeld als er bepaalde veranderingen zijn. U bent bijvoorbeeld meer of minder gaan verdienen. Of de omgangsregeling met de kinderen is veranderd.

Als u een berekening wilt laten maken, vult u dan alle gevraagde gegevens zo volledig mogelijk in. Als uw (ex-)partner zelf de correspondentie met het LBIO zal gaan voeren, vult u ook het e-mailadres van uw (ex-)partner in. Het LBIO zal in dat geval beide e-mailadressen gebruiken om na de betaling invulformulieren naar te sturen.

Klik hier om een alimentatieberekening aan te vragen.