Kinderalimentatie innen - LBIO

Kinderalimentatie innenKinderalimentatie innen

Kinderalimentatie is voor de verzorging en opvoeding van het kind of de kinderen. Ook als partners uit elkaar gaan, blijven beide ouders financieel verantwoordelijk voor het kind. Die plicht duurt tot uw kind 21 jaar wordt. U en uw (ex)partner dienen een financiële regeling te treffen als u uit elkaar gaat. De rechter kan hiervoor een bedrag per maand vaststellen. Dat is de zogenaamde kinderalimentatie.

U regelt de betaling van kinderalimentatie normaal gesproken samen met uw ex-partner. Helaas komt het vaak voor dat uw ex de kinderalimentatie niet betaalt of dat hij of zij te weinig betaalt. De redenen hiervoor zijn heel verschillend. Zo kan er een financiële reden zijn, maar het kan ook komen door bijvoorbeeld een discussie of ruzie met uw ex. Ook kunnen er problemen zijn rond de omgangsregeling.

Als u te weinig kinderalimentatie ontvangt, kan dit heel vervelend voor u zijn. Het geld is immers voor de verzorging en opvoeding van het kind. Als u plots geen kinderalimentatie ontvangt, kunt u in de financiële problemen komen. U kunt de kinderalimentatie door ons laten innen.

 

Kinderalimentatie innen door het LBIO

Het LBIO is een overheidsinstantie en heeft al jarenlang ervaring op het gebied van alimentatie. Bij een achterstand kunt u het LBIO inschakelen.

De dienstverlening door het LBIO is kosteloos voor de alimentatiegerechtigde. Het LBIO tracht altijd eerst om uw ex zover te krijgen dat hij of zij de alimentatie rechtstreeks gaat betalen. Pas als dit niet lukt worden er opslagkosten aan de alimentatieplichtige in rekening gebracht.

Het LBIO heeft de mogelijkheid zelf beslag te leggen op een inkomen (bijvoorbeeld een uitkering of loon). Ook kan het LBIO een deurwaarder inschakelen. Ook dan betaalt u als alimentatiegerechtigde niets.

En u kunt hier een verzoek indienen om de achterstallige alimentatie op te eisen.