Partneralimentatie incasso - LBIO

Partneralimentatie incassoPartneralimentatie incasso

Partneralimentatie incasso

Als u gaat scheiden of het geregistreerd partnerschap beëindigt met uw ex-partner dan kan de rechter partneralimentatie vaststellen. Deze financiële bijdrage is bedoeld voor de ex-partner die niet in staat is om volledig in zijn of haar financiële behoefte te voorzien.

In principe betaalt uw ex de partneralimentatie rechtstreeks aan u. Het komt helaas vaak voor dat de alimentatie niet of niet volledig wordt betaald. Soms vindt de ex-partner het bedrag te hoog, wordt de indexering (jaarlijkse verhoging) niet betaald, of zijn er ruzies waardoor er niet meer of te weinig betaald wordt. Uiteraard is dit heel vervelend voor u als alimentatiegerechtigde omdat u het geld nodig heeft. Zonder de partneralimentatie kunt u immers financiële problemen krijgen.

 

Gratis incasso partneralimentatie door het LBIO

Het LBIO heeft al jarenlang ervaring op het gebied van incasso  van partneralimentatie.  Als u het LBIO inschakelt voor incasso dan is dit kosteloos voor u als alimentatiegerechtigde

Het LBIO is een overheidsinstelling en verricht wettelijke taken op het gebied van de incasso van kinder- en partneralimentatie. Het LBIO tracht altijd eerst om uw ex zover te krijgen dat hij of zij rechtstreeks gaat betalen. In de meeste gevallen slaagt dit. Pas als dit niet lukt volgt de incassofase en worden er opslagkosten bij de alimentatieplichtige in rekening gebracht.

Het LBIO heeft vervolgens de mogelijkheid zelf beslag te leggen op een inkomen (bijvoorbeeld een uitkering of loon). Ook kan het LBIO een deurwaarder inschakelen om tot incasso te komen. Ook dan betaalt u als alimentatiegerechtigde niets.

Het LBIO zal de inning pas stoppen als er 6 maanden regelmatig is betaald en er geen achterstand meer is. Voor een duidelijke uitleg over hoe het LBIO werkt kunt u hier een video bekijken.

Wilt u kosteloos een aanvraag doen bij het LBIO? Doet u dit dan hier:

Direct online aanvragen