Partneralimentatie laten innenPartneralimentatie laten innen

Partneralimentatie laten innen

Als u gaat scheiden of het geregistreerd partnerschap beëindigt met uw ex-partner dan kan er sprake zijn van een partneralimentatieverplichting. Deze financiële bijdrage is bedoeld voor de ex-partner die niet in staat is om volledig in zijn of haar financiële behoefte te voorzien. De hoogte is ook afhankelijk van de draagkracht van de alimentatieplichtige.

De betaling regelt u in eerste instantie onderling.

Helaas komt het vaak voor dat uw ex de partneralimentatie niet betaalt of dat hij of zij te weinig betaalt. De redenen hiervoor zijn heel verschillend. Zo kan er een financiële reden zijn, maar het kan ook komen door bijvoorbeeld een discussie of ruzie met uw ex.

Als u te weinig partneralimentatie ontvangt, kan dit heel vervelend voor u zijn. Als u plots geen partneralimentatie ontvangt, kunt u in de financiële problemen komen. U kunt de partneralimentatie door ons laten innen.

Partneralimentatie laten innen door het LBIO

Het LBIO is een overheidsinstantie en heeft al jarenlang ervaring op het gebied van alimentatie. U kunt bij het LBIO kinderalimentatie en/of partneralimentatie laten innen. Bij een achterstand kunt u ons inschakelen.

De dienstverlening door het LBIO is kosteloos voor de alimentatiegerechtigde. Het LBIO tracht altijd eerst om uw ex zover te krijgen dat hij of zij de alimentatie rechtstreeks gaat betalen. De meeste alimentatieplichtigen betalen door de eerste interventie van het LBIO. Pas als dit niet lukt worden er opslagkosten aan de alimentatieplichtige in rekening gebracht.

Het LBIO heeft de mogelijkheid zelf (dus zonder inschakeling van een deurwaarder) beslag te leggen op een inkomen, bijvoorbeeld een uitkering of loon. Lukt het niet om zelf beslag te leggen, dan kan het LBIO een deurwaarder inschakelen. Ook dan betaalt u als alimentatiegerechtigde niets voor deze dienstverlening.

En u kunt hier een verzoek indienen om de achterstallige partneralimentatie op te eisen.

Wij gaan dan snel voor u aan de slag!