Ex-partner betaalt de kinderalimentatie nietEx-partner betaalt de kinderalimentatie niet

Ex-partner betaalt de kinderalimentatie niet

Als uw ex-partner de alimentatie niet betaalt, is dat heel vervelend voor u. Kinderalimentatie is immers bedoeld voor de verzorging en opvoeding van het kind.

Als er niet of te weinig wordt betaald, kunt u in de financiële problemen komen. Gelukkig kan het Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen (LBIO) u hierbij helpen. Het LBIO is een landelijke overheidsinstantie die kosteloos de kinderalimentatie voor u kan incasseren als u allebei in Nederland woont. Dit geldt zowel voor kinderalimentatie als partneralimentatie. Het LBIO heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het innen van achterstallige alimentatie.

U kunt het LBIO inschakelen als:

  • de bijdrage door de rechter is bepaald;
  • de achterstand meer dan 10 euro is;
  • de achterstand niet ouder is dan 6 maanden.

Gratis inschakeling LBIO als ex-partner kinderalimentatie niet betaalt

De dienstverlening van het LBIO is voor u gratis. Na uw verzoek vragen we uw ex eerst om de alimentatie alsnog te betalen. De meeste betalingsplichtigen betalen als het LBIO wordt ingeschakeld. Doet hij of zij dit niet? Dan wordt er bij hem of haar wel een vergoeding in rekening gebracht. Onze dienstverlening kost u dan nog steeds niets. Uw betalingsplichtige ex-partner betaalt wél een vergoeding aan het LBIO. We noemen die vergoeding opslagkosten.

Het LBIO kan zelf beslag leggen op het salaris of de uitkering van uw (ex-) partner.  Ook hiervoor hoeft u niets te betalen. Ook kan het LBIO een deurwaarder voor u inschakelen. Dit blijft ook gratis voor u.

Het LBIO zal de inning pas stoppen als er 6 maanden regelmatig is betaald en er geen achterstand meer is. Voor een duidelijke uitleg over hoe het LBIO werkt kunt u hier een video bekijken.

Wilt u kosteloos een aanvraag doen bij het LBIO? Doet u dit dan hier:

Direct online aanvragen